معامله ملک بازداشتی چه حکمی دارد؟

معامله ملک بازداشتی

این روزها دعاوی ملکی یکی از رایج ترین دعاوی در جامعه می باشد که به دلیل عدم آگاهی طرفین معامله از قوانین ملکی و قراردادنویسی پیش می آیند. از این رو بهتر است پیش از انجام هر معامله ای با یک وکیل یا شخص متخصص در زمینه خرید و فروش ملک مشورت کنید. زیرا مشکلات معاملات ملکی بسیار پیچیده و گسترده هستند. یکی از این مشکلات نیز عدم آگاهی در زمینه معاملات املاک بازداشتی است. همواره به شما تذکر داده ایم که قبل از انجام معاملات ملکی حتما سوابق ملک را با مراجعه به دفترخانه ثبت اسناد رسمی بررسی کنید. تا از ممنوع المعامله بودن یا نبودن آن ملک مطلع شوید. زیرا در برخی موارد پیش می آید که ملکی بازداشتی بوده و امکان خرید و فروش آن وجود ندارد. اگر با ملک بازداشتی و شرایط معامله آن آشنا نیستید با جعفر صادق دادگر وکیل ارومیه همراه باشید، تا شما را به طور کامل با این موضوع آشنا کنیم.

بازداشت ملک یعنی چه؟

بازداشت ملک همان توقیف ملک است که توسط مقام قضایی بر اساس دلایل قانونی دستور جلوگیری از خرید و فروش آن صادر می‌شود. یعنی شخص همچنان مالک ملک می باشد اما نمی‌ تواند آن را معامله کند.

ملک بازداشتی چیست؟

املاک بازداشتی به املاکی گفته می شود که توقیف بوده و خرید و فروش آن ممنوع است. مشخصات این املاک در دفاتر ثبت اسناد ثبت می شود تا در صورتی که کسی بخواهد در مورد این املاک استعلام بگیرد، به راحتی مطلع شود که ملک بازداشتی است یا نه. به طور کلی یک ملک می تواند به دو صورت دائمی و موقت بازداشت شود. بنابراین به خریداران ملک توصیه می کنیم که پیش از معامله هر ملکی به دفاتر ثبت اسناد مراجعه کرده و استعلامات لازم را در یافت کنند. برای مثال املاکی که محل فساد یا پولشویی می باشند به طور دائم و املاکی که بابت ضمانت برای کسی به مراجع قانونی معرفی شده اند به صورت موقت بازداشت می شوند.

ملک بازداشتی چیست

خرید و فروش املاک بازداشتی

معامله ملک بازداشتی ممنوع می باشد. بنابراین انجام خرید و فروش این املاک صحیح نبوده و باطل می باشد. در صورتی که مالکی ملک بازداشتی خود را بفروشد، کسی که ملک به نفع او بازداشت شده می تواند تقاضای تایید بطلان فروش آن را از دادگاه بکند. توجه داشته باشید که خرید و فروش این املاک اگر آگاهانه باشد، جرم محسوب می شود. یعنی اگر خریدار با علم به بازداشتی بودن ملک، آن را خریداری کرده باشد مرتکب جرم شده است.

خرید و فروش املاک بازداشتی

 

اجاره املاک بازداشتی

ممنوعیت معامله ملک بازداشتی شامل اجاره دادن یا ایجاد حق انتفاع نسبت به ملک بازداشتی نمی شود. مطابق با ماده ۱۰۳ قانون اجرای احکام مدنی، توقیف مال غیر منقول موجب توقیف منافع آن نمی گردد. بنابراین با توجه به این که عین و منفعت ملک کاملاً مجزا از یکدیگر بوده و هنگامی که ملکی بازداشت شود، این عین ملک است که توقیف می‌شود و منفعت هنوز در اختیار مالک است، اجاره دادن این املاک هیچ موردی ندارد و باطل نیست.

شرایط رفع بازداشت ملک

در صورت وجود برخی شرایط می توان درخواست رفع بازداشت ملک را داشت:
۱. تبدیل تامین : یعنی محکوم علیه می تواند در عوض مالی که دادگاه توقیف کرده است، وجه نقد یا اوراق بهادار در صندوق وزارت دادگستری و یا یکی از بانک ها تودیع کند.
۲. رضایت خواهان : در صورتی که خواهان رضایت دهد می توان نسبت به رفع بازداشت ملک اقدام کرد.
۳. محکومیت خواهان : مطابق با ماده ۱۱۸ قانون آیین دادرسی مدنی در صورت صدور حکم قطعی علیه خواهان تامین خود به خود رفع می شود.
۴. تقاضای شخص ثالث : اگر شخصی نسبت به مال توقیف شده اظهار حقی کند و ادعای او مستند به سند رسمی باشد که تاریخ آن قبل از تاریخ توقیف باشد، توقیف رفع می شود.
رفع بازداشت ملک

نتیجه گیری

همانطور که در ابتدای مطلب نیز گفتیم بهتر است قبل از انجام هر معامله ای ابتدا سوابق آن ملک را بررسی کنیم تا اگر ملک بازداشتی بود، جهت جلوگیری از متضرر شدن اقدام به خرید و فروش آن نکنیم. استعلام سوابق یک ملک کار زمان بری نبوده و حداکثر 72 ساعت طول می کشد. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد هرگونه مشکل و ضرری حتما باید این استعلام صورت بگیرد. اگر شما نیز قصد معامله ی ملکی را دارید اما از بازداشتی بودن یا نبودن آن اطلاعی نداشته و در این رابطه نیاز به مشاوره دارید می توانید با جعفر صادق دادگر، بهترین وکیل در ارومیه تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *