مراحل بخشیدن مهریه و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

بخشیدن مهریه

همانطور که می دانید پس از انعقاد عقد، زن به عنوان مالک مهریه شناخته می شود، از این رو اختیار هر دخل و تصرفی در آن را دارد. گاهی نیز پیش می آید که زن بنا به هر دلیلی تصمیم به بخشیدن مهریه خود می کند. با توجه به اینکه زن مالک مهریه است بنابراین بخشیدن آن نیز هیچ منع قانونی ندارد. جدا از اینکه بر اساس فرهنگ ما بخشیدن مهریه امری بسیار پسندیده است اما ممکن است برای زنان چالش‌ های مختلفی مانند مدارک مورد نیاز و مراحل انجام آن را داشته باشد. بنابراین با جعفر صادق دادگر، وکیل ارومیه همراه باشید، در ادامه می خواهیم شما را با مراحل بخشیدن مهریه و انواع آن آشنا کنیم.

بخشیدن مهریه

 

انواع بخشش مهریه

بخشش مهریه به سه صورت انجام می گیرد:

  1. زن اقرار به دریافت مهریه می کند. در این صورت چه مهریه را دریافت کرده باشد، چه دریافت نکرده باشد، دیگر به هیچ عنوان حق مطالبه مهریه را نخواهد داشت.
  2. زن به صورت شفاهی یا تنظیم یک سند رسمی، مرد را از پرداخت مهریه معاف می کند.
  3. زوجه مهریه خود را به مرد می بخشد. ممکن است فکر کنید که در این حالت حق رجوع وجود دارد( زیرا عقد هبه می باشد). در  صورتی که زن به هر صورتی که مهریه اش را ببخشد، نمی تواند آن را مطالبه کند.

مراحل بخشیدن مهریه

برای اینکه یک زن مهریه خود را به صورت رسمی ببخشد، باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند. به طور کلی همین که زن در صحت و سلامتی بوده و عاقل و بالغ باشد، بخشش مهریه او به زوج صحیح می باشد و شرایط دیگری برای آن وجود ندارد. بخشش مهریه شامل موارد زیر می باشد :

  1. در مرحله اول باید زن به همراه شناسنامه و عقدنامه به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند.
  2. سپس زن به دفترخانه رفته و در دفتر خانه اقدام به اقرار به بخشش مهریه خود کند، که به این اقرارنامه، اقرارنامه ثبتی گفته می شود. پس از انجام این کار، اقرار زن به صورت سند رسمی و قانونی در دفتر اسناد رسمی ثبت می شود.
  3. پس از ثبت رسمی این اقرارنامه در دفتر اسناد رسمی، نامه ای از طرف دفترخانه به دفتر ازدواجی که زوجین در آن به نکاح هم درآمده اند قرستاده می شود. تا این اقرارنامه رسمی در قسمت ملاحظات ازدواج قید شود.

بخشیدن مهریه

مدارک بخشیدن مهریه

در صورتی که زن بخواهد در یک برگه معمولی مهریه خود را به شوهرش ببخشد نیاز به مدرک خاصی وجود ندارد و تنها با امضا و اثر انگشت می تواند مهریه را به همسرش ببخشد.

اما اگر قصد بخشش مهریه به صورت رسمی و با مراجعه به دفتر خانه اسناد رسمی را دارد باید مدارک زیر را به همراه داشته باشد:

۱. شناسنامه و کارت ملی زن

۲. شناسنامه و کارت ملی مرد

۳. سند ازدواج یا همان عقدنامه

برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی بسیاری از دفاتر اسناد رسمی برای بخشش مهریه شرط می گذارند که یکی از نزدیکان زوجه هم می باشد.

مدارک بخشیدن مهریه

جمع بندی

همانطور که در بالا نیز گفتیم مهریه از اموال رسمی زن می باشد و می تواند با آن هر کاری که می خواهد بکند. برای مثال آن را ببخشد، در حین زندگی مشترک دریافت کند یا در هنگام طلاق آن را مطالبه کند. بخشیدن مهریه به مرد شرایط خاصی را نیاز ندارد و همین که زن در صحت کامل تصمیم به انجام آن بگیرد کافی است. اگر شما نیز قصد بخشیدن مهریه خود را دارید تنها می توانید با انجام سه مرحله بالا آن را انجام دهید. در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتری نیز دارید، می توانید با جعفر صادق دادگر، بهترین وکیل خانواده در ارومیه تماس گرفته و سوالات خود را مطرح کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *