کودکان اعضایی از این جامعه هستند که قادر نیستند در مقابل آسیب ها از خود دفاع کنند. آن ها از حقوق خود مطلع نیستند و حتی در صورت اطلاع شرایط فیزیکی و توانایی محدودی دارند که نمی توانند از خود دفاع کنند. از طرفی دیگر نیز سوء استفاده و سوء رفتار با یک کودک بسیار راحت تر از یک فرد بالغ و بزرگسال است. از این رو برای جلوگیری از خطرات احتمالی برای کودکان قانون گذار قوانین حمایتی وضع کرده است. اگر شخصی کودکی را بیازارد، چه به صورت فیزیکی و چه به صورت روانی عملی مجرمانه مرتکب شده است. اما مجازات کودک آزاری چیست؟ ارتکاب این جرم چه عواقب و پیامدهایی را در پی دارد؟ با وبسایت جعفر صادق دادگر، بهترین وکیل ارومیه همراه باشید تا این موارد را به طور کامل بررسی کنیم.
کودک آزاری یعنی چه؟
طبق قانون، تمامی افراد زیر 18 سال یا کسانی که 18 سال آن ها تمام نشده است کودک محسوب شده و تحت پوشش این قانون قرار می گیرند. به هر گونه آزار کودکان که آسیب به جسم و روح کودکان برساند و موجب اذیت آن ها شود کودک آزاری گفته می شود. به عنوان مثال کتک زدن کودک مصداق کودک آزاری است. همچنین اگر شخصی با استفاده کردن از الفاظ رکیک موجب کاهش اعتماد بنفس یک کودک شود، مصداق دیگری از کودک آزاری است.
مجازات کودک آزاری چیست؟
اگر شخصی به جسم و یا روان کودک آسیب برساند، یا مانع از ادامه تحصیل کودکی شود مطابق قانون به حبس از سه ماه و یک روز تا شش ماه محکوم خواهد شد. یا اینکه محکوم به پرداخت جزای نقدی تا ده میلیون ریال می شود. توجه داشته باشید که در قانون گفته شده است که کودک آزاری نیازی به شاکی خصوصی نداشته و یک جرم عمومی است. هر کسی که شاهد کودک آزاری از طرفین والدین یا هر بزرگسال دیگری بود می تواند این مورد را گزارش داده و از آن شخص شکایت کند.
آیا بهره کشی از کودکان هم مصداق کودک آزاری است؟
بله بهره کشی از کودکان برای انجام کارهای خلاف مثل جابجایی مواد مخدر یا خرید و فروش کودکان هم در این قانون جرم محسوب شده و مجازاتی تعیین شده است. براساس این ماده اولا باید جبران خسارت صورت بگیرد همچنین به 6 ماه تا یک سال زندان یا به جزای نقد ۱۰ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
قانون برای کسی که شاهد و آگاه از یک کودک آزاری است اما کاری نکرده و گزارش نمی دهد نیز مجازات تعیین کرده است. فردی که از این کار سر باز بزند به حبس تا ۶ ماه یا جزای نقد تا 5 میلیون ریال محکوم خواهد شد.
جمع بندی
همه ما موظفیم که شرایطی برای رشد و نموی سالم کودکان فراهم بکنیم و جلوی هرگونه آسیب به این اعضای جامعه را بگیریم. مشخصا قانون بین تادیبی که والدین در شرایط خاص، برای کودک در نظر می گیرند و کودک آزاری تفاوت قائل شده است. بهتر است هر یک از ما در مقابل این خشونت ها ساکت نباشیم و به مراکز مربوطه گزارش دهیم.
بدون دیدگاه