ضرورت مشاوره حقوقی

در صورتی که شما خود را نیازمند مشاوره حقوقی می دانید و درگیر و مشغول یک سری کارهای قانونی و اداری هستید که نیازمند دانستن یک سری اطلاعات حقوقی در مورد آن ها می باشید پیشنهاد ما به شما خواندن و مطالعه این مقاله تا انتها می باشد.

 با توجه به زندگی پیچیده انسان امروزی و مشکلات عدیده ای که برای او و هم نوعانش به وجود می آید برخی افراد در صدد ایجاد نظم و امنیت وافری هستند. این افراد سعی میکنند با ایجاد قوانین حقوقی جدید و متناسب با زندگی انسان امروز و با در نظر گرفتن نیازهای او و مشکلاتی که دارد راه را برای دستیابی به خواسته های او آسان تر کنند. بنابراین سعی می کنند قوانینی جدید و کارآمد ایجاد کرده و در اختیار سازمان ها و به ویژه مراکز دادخواهی قرار دهند. همانطور که به پیچیده بودن زندگی انسان و روابط او با دیگر هم نوعانش و همچنین به پیچیدگی مشکلات او اشاره کردیم بنابراین باید این جا نیز اشاره کنیم که قوانین ایجاد شده برای حل این مشکلات و مصائب پیچیده نیز دارای پیچیدگی می باشند. این پیچیدگی های موجود در قوانین و روش حل مشکلات به کمک آن ها سبب می شود در نهایت یک شهروند عادی که اطلاعات چندانی در مورد رشته حقوق و قوانین موجود در جامعه خود ندارد از پس حل کردن مشکلات خود بر نخواهد آمد. اما جای نگرانی نمی باشد، زیرا برای کمک کردن به چنین افرادی می توان از وکیل ها کمک گرفت.

وکیل ها با توجه به نوع مشکل و نیاز فرد رجوع کننده در صدد کمک و حل کردن مشکلات او بر می آیند. شما می توانید به طور کلی روند حل مشکل خود را به یک وکیل سپرده و در پایان کار نتیجه را دریافت کنید، یا این که می توانید از یک کارشناس توانمند مشاوره حقوقی دریافت نمایید. شما به کمک مشاوره های دریافتی از وکیل می توانید مراحل کار خود را در اداره های مربوطه به خوبی پیش برده و در نهایت به نتیجه مطلوب برسید.

 

جعفرصادق دادگر بعنوان وکیل پایه یک دادگستری در ادامه مقاله شما را با مفاهیم کاربردی مشاوره حقوقی آشنا خواهد کرد.

مراجعه به دفاتر مشاوره حقوقی

همانطور که در بالا توضیح دادیم امروزه مشکلات موجود در زندگی انسان با توجه به پیچیده شدن زندگی او پیچیده و تر و سخت تر شده اند. به طور کلی هر فرد در طور زندگی خود با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد که برای حل و برطرف کردن آن ها نیازمند یک سری اطلاعات و دانستنی ها می باشد. عمده مشکلات به وجود آمده برای یک فرد در طول دوران زندگی او ممکن است شامل مشکلات و مسائل حقوقی باشند. به طور مثال خرید و فروش دارایی های حاصل از ارث، انجام دادن فرایندهایی نظیر طلاق یا ازدواج های خاص مثل ازدواج بدون حضور ولی و بسیاری از این موارد.

مشاوره حقوقی حضوری
مشاوره حقوقی حضوری

به طور کلی فرایند و مسیر رسیدگی به چنین مشکلاتی که ما آنها را مشکلات حقوقی معرفی کردیم طولانی، خسته کننده و زمان بر و هزینه بر می باشند. بنابراین بسیاری از افراد حتی ممکن است بدون احقاق حق خود به دلیل کلافه شدن ناشی از مسیر پر پیچ و خم رسیدن به خواسته خود از آن دست برداشته و کار را نیمه کاره رها کنند. این در حالی می باشد که اگر هر شهروند آگاه به حقوق خود باشد و برخی اطلاعات پایه و اساسی را در مورد حقوق خود و نحوه  احقاق حق خود بداند مسیر انجام پرونده او در هر اداره قضایی ممکن است با سرعت بیشتری انجام گیرد و حتی ممکن است به نتیجه مورد نظر خود نیز دست یابد.

 

اما همانطور که گفتیم همه این موارد منوط به دانستن و آگاهی از برخی موانع و مشکلات حقوقی و نیز آگاه بودن به حقوق شهروندی خود می باشد. به طور کلی باید بگوییم عدم شناخت افراد نسبت به مسائل حقوقی سبب می شود مشکلات حقوقی آن ها دشوارتر شده و دیرتر حل و فصل گردند. مسائل حقوقی و مواردی شبیه به آن در هر دوره از زندگی ممکن است برای یک فرد اتفاق افتد؛ بنابراین تنها راه چاره آگاه بودن و در صورت نیاز کمک گرفتن از افراد مطلع و آگاه می باشد. در صورتی که شما با چنین مشکلات حقوقی روبرو شده اید ما به شما پیشنهاد می کنیم به دفاتر مشاوره حقوقی مراجعه نمایید. در این دفترهای مشاوره حقوقی تلفنی مجموعه ای از افراد کارشناس و آگاه به مسائل حقوقی مشغول می باشند. شما با مراجعه به این دفترها با بیان مشکل خود از تجارب و اطلاعات کارشناسان شاغل در این دفاتر نهایت استفاده را خواهید برد.

 

لازم به ذکر می باشد که کارشناسان موجود در دفاتر حقوقی گفته شده در تمامی زمینه های حقوقی دارای اطلاعات و آگاهی های بسیار خوبی بوده و که می توانند آن ها را با توجه به مشکل شما و نحوه حل کردن آن در اختیار شما قرار دهند. وجود مشکل در تمام زندگی ها طبیعی می باشد. اما گاهی اتفاق می افتد که چندین مشکل بزرگ با هم سبب آشفته شدن زندگی خواهند شد در این مواقع، بهترین کار مراجعه به مراکز مشاوره حقوقی می باشد تا بهترین و مناسب ترین راه حل را برای حل مشکلات خود دریافت نمایید.

درباره جعفر صادق دادگر
درباره جعفر صادق دادگر

کارشناس حقوقی کیست؟

همانطور که در بالا به آن اشاره نمودیم کمک گرفتن از مشاوران حقوقی باعث می شود تا شما مشکلات خود را راحت تر و زودتر حل کنید. لازم به ذکر است که استفاده از مشاوره حقوقی فقط برای موارد شخصی و انفرادی نمی باشد. برای حل تمام مشکلات حقوقی که در محیط کار یا زندگی افراد اتفاق می افتد می تواند از مشاوره حقوقی بهره برد. به طور مثال برای حل مشکلات مالی و اداری موجود در یک سازمان یا شرکت تجاری و بازرگانی نیز می توان از مشاوره حقوقی نهایت استفاده را داشت. البته در صورتی که شما نیازمند کمک گرفتن از یک مشاوره حقوقی رایگان برای حل مشکلات خود می باشید بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید که بسیاری از دفاتر یا شرکت های مشاور حقوقی ممکن است فقط در یک زمینه خاص فعالیت داشته باشند. به طور مثال یک شرکت مشاوره حقوقی تلفنی ممکن است فقط به شرکت ها و سازمان های اقتصادی مشاوره دهد. بنابراین بهتر است قبل از کمک گرفتن از چنین شرکت هایی به دنبال یافتن مناسب ترین و مرتبط ترین شرکت مشاوره حقوقی برای استفاده در کار و مسائل خود باشید.

ضرورت وجود مشاور حقوقی در شرکت ها

به طور کلی باید بگوییم وجود یک مشاور حقوقی توانمند و کار بلد در هر سازمان و اداره ای لازم و ضروری می باشد. مشاوران حقوقی در چنین شرکت ها و سازمان هایی می توانند به مدیران سازمانی کمک کنند تا بهترین تصمیمات را اتخاذ کنند؛ و همچنین آن ها کمک خواهند کرد تا تصمیمات اتخاذ شده بار حقوقی کمتری برای شخص مدیر و مجموعه او داشته باشند. در واقع یک مشاور حقوقی به مدیران و مسئولان هر شرکت یا سازمان مسئولیت های کیفری، جزایی و حقوقی و غیره را در شرایط مختلف گوشزد می کند تا در نهایت در آینده مشکل بزرگی متوجه آن ها و مجموعه کاری آن ها نگردد. علاوه بر گوشزدها و کمک هایی که در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات حقوقی میکنند در صورت بروز مشکلات حقوقی به حل زودتر و بهتر مشکلات کمک شایانی خواهد نمود.

 

به طور مثال یک مشاور حقوقی می تواند با اطلاعات و آگاهی های حقوقی خود در تنظیم آیین نامه ها و دستورالعمل های صادر شده از سوی شرکت یا سازمان مربوطه کمک وافری نموده و همچنین در مواردی نظیر تهیه و تنظیم انواع قراردادهای داخلی و خارجی یا بررسی و پیگیری مسائل اداری سازمان کمک کرده و آن ها را بر عهده بگیرد.

 

البته موارد و مسائل حقوقی یک شرکت یا یک سازمان بزرگ را نمی توان تنها به یک مشاور یا کارشناس حقوقی سپرد؛ با توجه به حجم زیاد امور انجام شده در چنین مکان هایی و در نتیجه حجم بالای مسائل حقوقی به وجود آمده، وظیفه مشاوره حقوقی چنین شرکت ها و سازمان هایی قطعا به مراکز مشاوره سپرده خواهد شد؛ تا فرایند حل و فصل موانع و مشکلات با سرعت بیشتری انجام شود. در چنین مراکز مشاوره ای معمولا هر بخش از کار به یک گروه چند نفره سپرده خواهد شد. به طور مثال تنظیم قراردادهای بین المللی شرکت یا سازمان مزبور به یک گروه سپرده می شود، در حالی که پیگیری پرونده های حقوقی نیز به چند کارشناس دیگر واگذار خواهد شد.

وظایف یک کارشناس حقوقی برای سازمان ها و شرکت ها

1. دفاع از سازمان یا شرکت مورد نظر در محکمه های حقوقی
2. به دست آوردن اطلاعات لازم برای تهیه دستورالعمل ها و آیین نامه ها و غیره شرکت یا سازمان مزبور
3. پیگیری کارهای مربوط به ثبت شرکت یا انحلال آن
4. رسیدگی و بررسی دعاوی حقوقی و اداری سازمان یا شرکت مزبور
5. ارائه اطلاعات و آگاهی های لازم به مدیران شرکت برای انجام امور مختلف شرکت نظیر برگزاری مناقصه ها و غیره
6. دادن مشاوره حقوقی به مدیران و کارکنان شرکت ها سازمان ها

چگونه یک کارشناس حقوقی شویم؟

برای این که یک کارشناس حقوقی یا یک دفتر یا شرکت مشاوره حقوقی بتواند فعالیت خود را آغاز کند نیازمند دریافت یک سری مدارک و اسناد ضروری می باشد.

همانطور که میدانید برای این که یک وکیل بتواند شروع به فعالیت کند باید در آزمون وکالت که از سوی کانون وکلای مرکزی برگزار می شود شرکت کرده و نمره لازم را کسب کند. پس از پذیرفته شدن در این آزمون و همچنین موفقیت در مصاحبه انجام شده او می تواند برای مدت دو سال به کارآموزی پرداخته و در نهایت می تواند به عنوان یک وکیل مستقل فعالیت خود را آغاز کند.

کارشناسان حقوقی و کسانی که در صدد راه اندازی چنین مراکزی می باشند نیز باید بتوانند در آزمون وکالت برگزار شده از سوی کانون وکلای مرکزی شرکت کرده و حد نصاب لازم را به دست آورند. علاوه بر این آزمون برای سنجیدن این دسته از افراد که قصد ارائه خدمات مشاوره حقوقی را دارند قوه قضاییه اقدام به برگزاری آزمون مشاوران می کند. به طور کلی در صورتی که کارشناسان حقوقی در آزمون وکالت کانون وکلا یا در آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه شرکت کنند و در این آزمون پذیرفته شوند خواهند توانست یک دفتر یا شرکت مشاوره حقوقی را راه اندازی نمایند. بنابراین در صورتی مراجعه به چنین دفاتر و شرکت هایی آسوده خاطر باشید که این افراد از سوی یک سازمان بالا دستی سنجیده شده و مورد آزمایش قرار گرفته اند. بعضی از این دفاتر خدمات مشاوره حقوقی رایگان نیز ارائه می دهند که  می توانید از آن استفاده کنید.

وکیل و وکالت

نماینده یا وکیل کسی است که از جانب یک شخص دیگر، که این شخص می تواند حقیقی باشد و یا می تواند حقوقی باشد برای انجام دادن یک کار مشخص مامور می گردد. البته این مامور شدن شخص نماینده، برای انجام دادن وظایف محول شده به او بر اساس عقد یک قرارداد کاملا قانونی صورت می گیرد. در واقع وکیل کسی می باشد که پرونده محول شده از سوی شما به او را در محاکم قضایی پیگیری و بررسی می کند تا در نهایت به نتیجه برسد. به طور کلی باید بگوییم وکیل مدافع حقوق شما در مراکز حقوقی و قضایی می باشد. شما برای داشتن یک وکیل با روش های مختلفی روبرو می باشید. به طور مثال شما می توانید یک وکیل تسخیری یا یک وکیل معاضدتی و یا یک وکیل اتفاقی داشته باشید.

 

تفاوت وکیل انتخابی با وکیل تسخیری

 

وکیل انتخابی وکیلی می باشد که شما با نظر و اراده خود انتخاب کرده اید و پیگیری مسائل حقوقی خود را در یک یا چند موضوع به او واگذار نموده اید. اما وکیل تسخیری کسی است که از سوی شما انتخاب نشده باشد و در صورتی که شما یک پرونده حقوقی داشته باشید که نیازمند داشتن وکیل می باشد در حالی که شما از استخدام یک وکیل برای این کار امتناع می ورزید یا این که توانایی مالی برای استخدام یک وکیل را ندارید از سوی محاکم قضایی یک وکیل با عنوان وکیل تسخیری برای شما انتخاب می شود و در نهایت پیگیری روند پرونده حقوقی شما به او سپرده خواهد شد.

 

پروانه وکالت موردی چیست؟

 

گاهی اتفاق می افتد که یک تحصیل کرده رشته حقوق پروانه وکالت ندارد. یعنی این شخص آزمون های برگزار شده از جانب کانون وکلای دادگستری را شرکت نکرده است اما قصد دفاع از یک شخص را به عنوان موکل خود دارد. برای این افراد می توان پروانه وکالت موردی صادر کرد. برای تهیه و به دست آوردن پروانه موردی وکالت، شخص حقوقدان باید به مراکز ذی ربط مراجعه کرده و درخواست پروانه وکالت موردی دهد. در نهایت فقط برای مورد گفته شده از سوی او یک پروانه وکالت مدت دار صادر می شود تا بتواند از موکل خود در آن مورد خاص دفاع نماید. این وکیل را، وکیل اتفاقی می نامند.

 

وکیل معاضدتی

 

همچنین اگر شخصی دارای یک پرونده قضایی باشد؛ اما از نظر مالی توانایی استخدام یک نماینده برای انجام امور مربوط به پرونده خود را نداشته باشد، اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری برای این شخص یک وکیل رایگان در نظر می گیرد. این نماینده مشخص شده، به پیگیری پرونده سپرده شده خواهد پرداخت و از موکل خود دفاع می کند. به چنین وکیلی که از جانب اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری برای فرد مورد نظر انتخاب شده است وکیل معاضدتی گفته می شود.

همچنین در صورتی که شما یک وکیل انتخاب داشته باشید می توانید وکالت خود را به انواع متفاوتی مشخص نمایید. به طور مثال شما می توانید یک وکالت مطلق به وکیل انتخابی خود دهید یا این که یک وکالت کند به او بسپارید. در صورت دادن یک وکالت مطلق شما به وکیل خود این اجازه را می دهید تا در تمام موارد حقوقی مربوط به شما دخل و تصرف نماید. این در حالی می باشد که در وکالت کند شما به وکیل خود اجازه  دخل و تصرف در برخی موارد خاص را خواهید داد. به طور مثال فقط به او اجازه  فروش املاک خود را خواهید داد.

تفاوت میان وکالت و مشاوره حقوقی

همانطور که میدانید وکیل و وکالت دارای معانی و فرایندی کاملا متفاوت از دادن مشاوره حقوقی می باشند. به طور کلی باید بگوییم یک مشاور حقوقی یک فرد یا یک سازمان است که وظیفه او بررسی و کنکاش وضعیت و ویژگی های پرونده حقوقی شما می باشد تا در نهایت بتواند بهترین مشاوره را برای حل و پیشبرد آن در اختیار شما قرار دهد. یک مشاور حقوقی هرگز نمی تواند مسائل حقوقی شما را به طور کامل پیگیری کرده و به اتمام برساند. مشاوران حقوقی فقط با اطلاعاتی که در زمینه حقوق و قوانین دادرسی کشور و قوانین اداری دارند به شما کمک می کنند تا با بهترین راهکارهای حقوقی مشکلات خود را به بهترین شکل ممکن حل کنید.

پاسخ به سوالات حقوقی آنلاین
پاسخ به سوالات حقوقی آنلاین
مشاوره حقوقى
مشاوره حقوقى

ویژگی های یک مشاور حقوقی و مشاوره حقوقی خوب

مشاور حقوقی یک فرد با تجربه و توانمند است و اطلاعات کاملی نسبت به مسائل و موضوعات حقوقی دارد به همین دلیل مشاوره حقوقی به افراد مراجعه کننده می دهد. از جمله ویژگی های که یک مشاور حقوقی باید داشته باشد صداقت و امانت دار بودن می باشد. در صورتی که این اشخاص صادق نباشند با مراجعه به آن ها به جای حل شدن مشکلات افراد مراجعه کننده یک مشکل به مشکلات آن ها افزوده خواهد شد. همچنین این اشخاص باید بتوانند در موقعیت های مختلف و یا در موقعیت های مهم و ضروری به سرعت بهترین تصمیم را اتخاذ نمایند به گونه ای که ضرری متوجه فرد مراجعه کننده با آن ها نشود. همچنین یک از ویژگی های مهم که یک مشاور حقوقی باید داشته باشد، داشتن قدرت تجزیه و تحلیل مسائل مختلف و متعدد می باشد. چنین افرادی باید بتوانند موارد مختلف را به خوبی استدلال و ارزیابی کنند تا در نهایت بهترین کمک و بهترین پیشنهاد را به ارباب رجوع بدهند

انواع مشاوره حقوقی

مشاور حقوقی می تواند با توجه به تخصص و علاقه خود فقط در یک موضوع خاص اقدام به ارائه مشاوره حقوقی و کمک به افراد خواهان نماید. همچنین در صورت تبحر می تواند در دو یا سه موضوع این کار را انجام دهد. البته دفاتر یا شرکت های مشاوره حقوقی چون از تعداد زیادی کارشناس حقوقی تشکیل شده اند می توانند در بسیاری از زمینه های مورد نیاز افراد جامعه اقدام به کمک رسانی و هدایت افراد نمایند. از جمله انواع مشاوره های حقوقی می توان به مشاوره حقوقی خانواده اشاره نمود. این افراد قواعد موجود در دادگاه های خانواده را به خوبی می دانند و با آن ها آشنایی کامل دارند. این افراد باید در زمینه قوانین حاکم بر خانواده و حقوق زنان و مردان و نیز کودکان در محیط خانواده آشنایی کامل داشته باشند. حوزه کاری این افراد به طور کلی مسائل مربوط به ازدواج و طلاق، پرداخت نفقه، حق حضانت فرزندان و تکالیف و وظایف زن و شوهر نسبت به یکدیگر می باشد.

 

در رابطه با مشاوره خانواده می توان گفت مهمترین موضوع آن مشاوره طلاق می باشد. به طور مثال طلاق انواع مختلفی دارد که عبارتند از طلاق رجعی، طلاق بائن یا طلاق توافقی. هر یک از موارد گفته شده دارای قواعد و قوانین مخصوص به خود می باشند که مشاور حقوقی باید در این مورد فرد مراجعه کننده را کاملا آگاه نماید. یک دیگر از انواع مشاوره های حقوقی، مشاوره امور ملکی می باشد. در ارتباط با املاک و مالکیت آن ها قواعد و قوانین خاصی وجود دارد که این مشاور حقوقی باید به تمام آن ها آگاهی داشته باشد. به طور مثال در صورتی که شما در خرید یا فروش یک ملک دچار مشکل شده اید، برای حل مشکل خود می توانید به مشاوران امور ملکی مراجعه کنید. همچنین اگر شما قصد خرید یا فروش مشارکتی یک ملک را دارید برای جلوگیری از مشکلات احتمالی می توانید به این مشاوران مراجعه نمایید. یک دیگر از انواع مشاوره های حقوقی مشاوره های حقوقی امور قراردادها می باشد. این مشاوران به شما کمک می کنند تا هنگام عقد قراردادهای داخلی و خارجی خود تمام جوانب و مسئولیت های آن ها را در نظر بگیرید. در واقع چنین مشاورانی در تنظیم متن قراردادهای داخلی یا بین المللی به شما کمک خواهند نمود.

 

به طور مثال تمام موارد ذکر شده در یک قرارداد باید دقیق و بدون ابهام باشند نظیر تاریخ های ذکر شده در آن ها این امر موجب می شود متن قرارداد کاملا شفاف و واضح تنظیم شود و در نهایت امکان هرگونه سو استفاده طرفین از آن سلب خواهد شد. همچنین این امر سبب می شود، کمترین خطرات احتمالی متوجه شما و گروه تحت مدیریت شما باشد.

 

همشهریان محترم ارومیه می توانند مطلب مشاوره حقوقی ارومیه را مطالعه نموده و از مشاوره های حضوری رایگان در ارومیه استفاده نمایند.

نتیجه گیری

من جعفرصادق دادگر، مشاور حقوقی در اینجا سعی کردم درباره مشاوره حقوقی، انواع مشاور و ضرورت و اهمیت آن و همچنین ویژگی های یک مشاور خوب را به زبان ساده ارائه کنم. چنانچه برایتان سوالی یا مشکلی پیش آمد می توانید از طریق فرم زیر درخواست مشاوره کنید تا در اسرع وقت برای مشاوره حقوقی رایگان شما برنامه ریزی و انجام شود.

خانهتماسارتباط با ما