وکیل کیفری، وکیل کارهای حساس و حیاتی

قبل از مطالعه این مطلب پیشنهاد می شود تمامی نکات ضروری را با مطالعه موضوع وکیل بدانید.

 

وکیل کیفری یکی از حساس ترین و سخت ترین شاخه های وکالت حقوقی است. چرا؟ چون با دانش و تبحری که دارد میتواند مرزهای مجازات و برائت رو جابجا کند. برای همینه که مجرم ها دلخوشی ازش ندارند. حتما تو تلویزیون دیدید که متهمی، مجرم شناخته شده و بعد ده بیست سال حبس، بیگناهی اش ثابت می شود!!؟ واقعا دردناک است، اگر یک وکیل کیفری خوب گرفته بود، دچار گرفتاری به این بزرگی می شد؟؟ ما وکیل ها سعی نمیکنیم که ناحق را حق بکنیم. بلکه تمام تلاش ما این است که حق به حق دار برسد. مشکل از آنجا شروع می شود که افراد سعی می کنند با دانش حقوقی کمی که دارند از خودشان در دادگاه دفاع کنند و دلایلی که برای دادگاه حیاتی باشد را بیان نمیکنند (چون در ذهنشان بی ارزش است). و یا حتی از وکیل کیفری خوب استفاده نمی کنند و وکیلشان کم تجربه و دانش زیادی ندارد و مشخص است که نتیجه کارهای اینچنینی هم فاجعه بار هست. بیاید با هم بررسی کنیم که دعاوی کیفری چیست؟ وکیل کیفری کیست؟ چه کارهایی می تواند انجام بدهد؟ در چه مرحله ای باید وکیل بگیریم؟

وکیل کیفری کیست؟

هر کاری که انجام دادن و یا عدم انجام آن (در اصطلاح قانونی، هر فعل یا ترک فعلی که) قانون آن را جرم بشناسد و برایش مجازات تعیین کند، در دایره دعاوی کیفری قرار می گیرد. وکیلی کیفر به جرائمی از قبیل کلاهبرداری، فروش مال غیر، قتل، سرقت، اختلاس، تصادفات رانندگی، جاسوسی، جرائم رایانه ای و… می پردازد.

مشاوره تلفنی رایگان با وکیل در ارومیه
مشاوره تلفنی رایگان با وکیل در ارومیه

دعاوی کیفری چیست؟

دعاوی کیفری، دعوایی است که در آن شاکی درخواست مجازات مجرم را دارد به خاطر جرمی که انجام داده است. همونطور که در بالا هم اشاره کردم جرائم دعاوی کیفری توسط قانونگذار مشخص شده است و باید با وکیل کیفری خوب در این زمینه مشورت کنیم تا از اتلاف وقت و هزینه اضافه جلوگیری کنیم.

خلاصه مراحل ثبت شکایت کیفری

رفتن به دادسرا: باید به دادسرایی که در شهر و حوزه ای که جرم در آنجا اتفاق افتاده مراجعه کنید.
تنظیم شکوائیه: در برگه ای شکایت خودتان را کتبا مطرح کنید که در اینجا دو گزینه دارید. یا از عریضه نویس های دادسرا بخواهید و یا از همان اول این کار را به وکیل کیفری خودتان محول کنید.
شروع رسیدگی به شکایت (تحقیقات مقدماتی): بسته به نوع پرونده و شواهد موردنیاز، در دعاوی کیفری دادستان، دادیار یا از طرفین پرونده درخواست میکنند که مدارک خودشان را ارائه بدهند. یا به کلانتری محل دستور می دهند که تحقیق کنند و مدارک رو جمع آوری کنند.
صدور رای دادگاه: با توجه به مدارک و شواهد قاضی رای خود رو صادر می کند.
 تجدید نظر: پس از صدور رای دادگاه، امکان درخواست تجدید نظر وجود دارد. ولی این درخواست باید حداکثر تا 20 روز بعد از صدور رای دادگاه ارائه شود. در غیر اینصورت امکان درخواست تجدیدنظر وجود ندارد.

وکیل کیفری
وکیل کیفری

در چه مرحله ای باید وکیل بگیریم؟

چطور برای درمان بیماری هر چه زودتر اقدام کنیم بهتر نتیجه میگیرم و زودتر به سلامتی می رسیم. در مورد وکیل کیفری و سایر شاخه های وکالت، بهتر است که در همان ابتدای کار با وکیل خوب مشورت کنیم. شاید در ذهنتان بپرسید چرا؟ در دعاوی کیفری تنظیم یک شکوائیه خوب و مناسب میتواند کلا مسیر دادرسی را عوض کند. حتی هنوز هم افرادی هستند که برای شکایت به کلانتری ها میروند.
چک برگشتی هم میتواند مثال خوبی باشد. اگر بعد از شش ماه از برگشت چک، شکایت کنید پرونده شما از کیفری به حقوقی تبدیل میشه. برای وصول پولتان فشار کمتری را می توانید به صادر کننده چک بیاورید. در صورتی که اگر در اول کار مشورتی با یه وکیل کیفری حرفه ای میکردید، خیلی سریعتر به نتیجه میرسیدید.

وکیل کیفری آنلاین نیز از مزیت های تلفیق تکنولوژی و علم حقوق است که می توانید از وکلای مربوطه استفاده کنید.

7 نکته کلیدی در جستجوی وکیل کیفری خوب

اگه در جستجوی وکیل کیفری خوب هستید، باید یک سری از ویژگی های وکلای خوب را بدانید که در اینجا برایتان توضیح می دهم.
1. متخصص و با تجربه
2. سلامت اخلاقی
3. عادل بودن
4. وقت شناس بودن
5. مطلع از مسائل پزشکی قانونی
6. آگاهی علمی عملی
7. اطلاعات گسترده و بروز
در دعاوی کیفری توجه به ویژگی های بالا حائز اهمیت است

اهمیت داشتن یک وکیل خوب

اگه شما در جایگاه شاکی هستید، وکیل شما باید با اطلاع کامل از موضوع شکایت، شکوائیه مناسبی رو تنظیم کند که دادگاه مسیر درست خودش را طی کند و باعث اطاله دادرسی و اتلاف زمان و هزینه نشود.
اگر در جایگاه مشتکی عنه (کسی که از او شکایت شده است) باشید، وکیل شما باید با آگاهی از اطلاعات پرونده از شما دفاع کند. ولی کمی باید شجاع تر از حالت قبلی باشد. گاها میبینیم که در دادگاه یا دادسرا از همراهی چند دقیقه ای وکیل با متهم ممانعت میکنند که این کار ممنوع بوده و مستوجب مجازات انتظامی درجه 8 خواهد بود. حالا اگر وکیل کیفری با اینگونه موارد و خیلی چیزهای دیگر واقف باشد خوب است. در غیر اینصورت مشکل خواهد بود، پس در دعاوی کیفری قبل از انتخاب کسی خودتان تحقیق کنید و سوابق او را بررسی کنید.

انواع وکیل و توضیحات آن

وکیل تسخیری در دعاوی کیفری، وقتی که متهم از داشتن شخصی برای دفاع از خود امتناع می کند یا توانایی مالی نداشته باشد. به تشخیص دادگاه از بین وکلای دادگستری، وکیل کیفری رایگان برای متهم گرفته می شود.

وکیل معاضدتی در دعاویی حقوقی، به تشخیص دادگاه برای فردی که توانایی مالی برای گرفتن کسی برای دفاع از خود نداشته باشد، به صورت رایگان وکیل معاضدتی گرفته می شود.

دعاوی کیفری
دعاوی کیفری

وکیل انتخابی متداول ترین نوع وکالت، وکیل انتخابی است. به این صورت که با عقد قرارداد او را برای دفاع از حق خود انتخاب می کند.

 

وکیل اتفاقی به شخصی گفته می شود که تحصیل کرده رشته حقوق است ولی پروانه و اجازه وکالت ندارد. به طور اتفاقی برای یکی از خویشاوندان وی مشکلی پیش می آید و بعد از صرف هزینه و مراحل قانونی مربوطه، این شخص وکیل اتفاقی فامیل خود می شود.

نکات ریز حق الوکاله

حق الوکاله برای وکیل کیفری و تمام وکلا بر اساس شرایط زیر است. در ابتدا باید موضوعی را که موکل ارائه می کند باید کاملا واضح و مشخص باشد. و این موضوع هم رو فراموش نکنید که اگه در حین کار، شکایت دیگری مطرح شود، هزینه های آن نیز باید جداگانه حساب شود.
حق الوکاله براساس تعرفه آیین نامه تعرفه وکالت تعیین می شود و یا با توافق وکیل و موکل تعیین می شود. اصولا با امضای قرارداد 60 درصد مبلغ به وکیل باید پرداخت شود و 40 درصد باقیمانده هم بعد از صدور حکم بدوی پرداخت می شود. ولی گاها به صورت 50 درصد ابتدا و 50 درصد در انتهای کار نیز مبلغ پرداخت می شود.


وکیل کی نباید پول بگیرد؟


اگر چناچه وکیل خوش تصمیم بگیره که از وکالت انصراف دهد و برای این کار هم موکلش تقصیری نداشته باشه، ایشان حق گرفتن پول آن مرحله از موکل خود را دیگر ندارد. و این شامل دعاوی کیفری و حقوقی می شود.


وکیل کی باید پول بگیرد؟


در صورتی که در حین انجام کار، طرفین دعوی سازش کنند وکیل باید مبلغ توافقی خود را تماما دریافت کند. البته باز هم براساس توافق قبلی خود و موکل، میتوانند براساس همان 50 یا 60 درصد اولیه کار را تمام کنند. یا خودشان مجبور به انصراف از کار شود به خاطر تخلفی که موکل کرده است. همانطور که اشاره شده این موارد در مورد وکیل کیفری و سایر وکلا صدق می کند.

پرونده های کیفری
پرونده های کیفری

شرایط فسخ قرارداد وکالت

قرارداد وکالت در پرونده وکیل کیفری و نیز سایر پرونده های وکالت در دو حالت قابل فسخ است :
1. وکیل خودش استعفا دهد.
2. موکل، وکیل خود را عزل کند.
به علت این که قرارداد وکالت یک قرارداد جایز است. موکل میتواند هر موقع خواست وکیل را برکنار کند. وکیل هم هر موقع خواست از سمت خودش استعفا کند.
یک سری عوامل دیگر هم باعث فسخ قرارداد وکالت می شوند که در پایین تیتروار اشاره میکنم:

• فوت وکیل یا موکل در دعاوی کیفری و حقوقی
• سفاهت (ناقص العقل) وکیل یا موکل
• جنون (ضد عاقل) وکیل یا موکل
• از بین رفتن موضوع وکالت
• انجام عملی منافی با وکالت توسط موکل
• پایان مدت وکالت

وکیل تضمینی کیفری! مگه داریم؟

اگه در دعاوی کیفری، وکیل تضمینی شنیدید، فورا محل را ترک کنید. آیا میدانید این گونه جمله ها جرم هستند. بگذارید بیشتر توضیح دهم. اولا وکیل های تضمینی هزینه بیشتری میگیرند و بعد هم برای خلاصی از این نوع وکیل کیفری باید دوباره هزینه صرف کنید
اگر وکیلی نتیجه کار را تضمین کند، این کار وی از طرف دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری قابل تعقیب هست. اگه هم این کار وکیل اثبات شود، برای این وکیل تضمینی کیفری ما، هم مجازات سنگین انتظامی و گاها مجازات کیفری به دنبال خواهد بود.

 

اگر به مطالعه سایر موضوعات وکالت علاقمند هستید مطالب زیر را پیشنهاد می کنیم:

 

  1. وکیل خانواده
  2. وکیل ارث
  3. وکیل ملکی
  4. وکیل ارومیه

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد که اصطلاحات وکیل کیفری و مسائل مرتبط با آن کاملا آشنا شوید و در حدی به سوالات پر تکرار شما پاسخ داده شود. ولی چنانچه در رابطه با دعاوی کیفری سوال یا مشکلی داشتید، من جعفر صادق دادگر وکیل پایه دادگستری متخصص دعاوی کیفری به شما کمک می کنم. برای این کار کافیست از طرق فرم زیر درخواست مشاوره برای وکیل کیفری دهید. تا در اسرع وقت برای مشاوره رایگان کیفری با شما تماس گرفته شود. 

خانهتماسارتباط با ما