آیا شما سوالی دارید ؟

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید، از طریق فرم مقابل سوال خود را برای ما بفرستین، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

حضانت فرزندان در صورت اختلاف زوجین و یا طلاق چگونه است؟

حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است و پس از هفت سالگی حضانت فرزند پسر تا 15 سالگی با پدر خواهد بود و فرزند دختر نیز، تا 9 سالگی با پدر خواهد بود. در رابطه با حضانت فرزند بالغ کمتر از هجده سال، بر اساس قانون مدنی و رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور، با رسیدن طفل به سن بلوغ شرعی که در پسر، پانزده سال و در دختر، نه سال است، با توجه به اینکه موضوع حضانت از موضوعات غیر مالی است، به همین دلیل حضانت منتفی می شود و فرد بالغ نیز می تواند با هریک از والدین یا اجداد خود که می خواهد زندگی کند.

آیا پس از بخشش مهریه می توان دوباره آن را طلب کرد؟

در حالت اول زمانی است که زوجه در رابطه با مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می کند به این معنی که از نظر من تو دیگر وظیفه ای برای پرداخت مهریه نخواهی داشت که این کار باعث می شود تا تکلیف شوهر در پرداخت مهر به طور کلی ساقط شود که در این حالت زن حق مطالبه مهریه را نخواهد داشت.

در حالت دوم زمانی که است که زوجه مهریه خود را در قبال طلاق می بخشد. بخشش مهریه در طلاق های خلع و مبارات انجام می شود. خلع و مبارات دو نوع طلاق توافقی در حقوق اسلامی است که زن با واگذاری مالی به شوهر از او طلاق می گیرد که معمولا این نوع طلاق زمانی است که زن به دلیل تنفر بیش از حد خود به شوهر حاضر است با دادن مالی به او، از او طلاق بگیرد. حال ممکن است این مال مهریه زن و یا معادل ان باشد که در فرهنگ عامه از عبارت “مهرم حلال و جانم آزاد” استفاده می کنند. چنانچه زن در طول ایام عده از بخشش مهریه خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد به این معنی که همچنان زن و شوهر هستند و طلاقی صورت نگرفته است.

چند نوع طلاق وجود دارد ؟

در دین اسلام طلاق انواع مختلفی دارد که در اینجا به چند نوع آن اشاره می کنیم:

طلاق رجعی: طلاق رجعی طلاقی است که در آن شوهر در ایام عده حق بازگشت به زوجه را داشته باشد. این نوع طلاق معمولی ترین نوع طلاق می باشد.

طلاق خلعی: طلاق خلعی یا همان طلاق بائن است که در آن شوهر در ایام عده حق بازگشت به زوجه را نداشته باشد. زوجه نیز می بایست مهریه خود را در قبال طلاق به زوج ببخشد.

طلاق مبارات: اگر زن و شوهر از یکدیگر کراهت شدید دارند و زوجه خواهان بخشش مال همچون مهریه در مقابل طلاق می باشد را طلاق مبارات می گویند. این نوع طلاق و موافقت با آن به ندرت صورت گرفته و رسیدگی به پرونده های آن معمولا چند ماه به طول می انجامد.

مجازات قتل عمد چیست ؟

قتل عمد در هر حالتی، دارای مجازات قصاص نفس است. یعنی اولیای دم مقتول می توانند خواهان قصاص قاتل شوند. البته در مواردی دو طرف می‌توانند صلح کنند یا اینکه به جای قصاص، دیه برای مقتول اخذ کنند. از سوی دیگر در چنین فرضی که شخص مرتکب قتل عمد شده اما قصاص صورت نمی‌گیرد، علاوه بر پرداخت دیه، مرتکب به مجازات ۳ تا ۱۰ سال حبس نیز محکوم می‌شود.

وجه التزام قرارداد به چه معناست؟

وجه التزام به این معنی است که هرگاه به علتی بیع قطعی انجام نشد این مبلغ به عنوان جریمه از طرفی که عدم انجام معامله مستند به عمل اوست اخذ و به طرف دیگر تعلق گیرد.

به عبارت دیگر می توان گفت وجه التزام، خسارت عدم انجام تعهد انتقال رسمی ملک یا مورد معامله است که در قولنامه به یکی از روش‌های زیر می باشد: 

١ – در قولنامه ذکر می‌شود در صورتی که فروشنده یا خریدار از اجرای مفاد تعهد خویش امتناع کند، فلان مبلغ را باید به طرف مقابل بپردازد. در این صورت اگر فروشنده به تعهد خود عمل نکند، خریدار می‌تواند با احراز عدم اجرای تعهد، وجه التزام تعیین شده را مطالبه کند. 

٢ – یا به صورت جامع‌تر طرفین توافق می‌کنند که در تاریخی در دفترخانه حضور یابند و سند رسمی تنظیم کنند و در صورت عدم حضور هر یک در دفترخانه، طرف دیگر مکلف است مبلغی به طرف دیگر بپردازد و تعهد خویش را نیز انجام دهد. 

از ما بپرسید