پزشکان شغلشان مرتبط با جان انسان هاست. هر گونه سهل انگاری یا اشتباهی موجب به خطر افتادن جان بیمار میشود و ممکن است خسارت های جبران ناپذیری به وی وارد کند. اگر پزشک کار ممنوعه ای را انجام دهد که منجر به آسیب رسیدن به بیمار یا فوت وی شود قصور پزشکی رخ داده است. در جریان قصور پزشکی، بیمار میتواند از پزشک شکایت کرده و از طریق دادگاه دیه دریافت کند. با جعفرصادق دادگر، وکیل ارومیه همراه باشید تا در ادامه نحوه شکایت از پزشک و تفصیل این موضوع را بررسی خواهیم کنیم.
جرایم پزشکی
در امور پزشکی نیز ممکن است پزشکان دچار اشتباه شوند. در اینجا اگر پزشک باعث ایجاد مشکل در بیمار یا منجربه فوت بیمار شود بیمار یا همراهان او می توانند از پزشک شکایت کنند. شکایت از پزشک دو نوع دارد: یک اینکه اگر پزشک مرتکب جرمی عمدی شود مانند: ضرب و جرح و یا قتل وی شود دیگر جزء جرایم پزشکی محسوب نمی شود و با پزشک مانند سایر جرایم عمومی بر خورد می شود. اگر اشتباه پزشک عمدی یا غیر عمدی باشد طبق قوانین جنایات عمد و شبه عمد اجرا خواهد شد که تخلف محسوب می شود. در اینجا پس از شکایت کردن از پزشک، پزشک موظف به پرداخت دیه و خسارت می باشد و ممکن پروانه وی تا مدتی تعلیق ود و در مواردی ممکن است به طور کامل لغو می شود و پزشک دیگر نمیتواند در این حوزه فعالیت کند.
قصور پزشکی
اگر پزشکی کار ممنوعه ای انجام دهد یا در انجام وظایف خود سهل انگار کند که به موجب آن آسیب به بیمار رسیده باشد قصور پزشکی رخ داده است. براساس ماده 495 مجازات اسلامی در صورتی رسیدن آسیب جانی به بیمار یا فوت وی پزشک با شکایت کردن از پزشک توسط خود بیمار یا همراهان باید دیه بپردازد مگر اینکه بیمار یا اولیا دم رضایت دهند که قصوری صورت نگرفته است. قصور پزشکی با نظر کارشناسان پزشکی قانونی، ساز مان نظام پزشکی و ضمیمه کردن شواهد کافی در هنگام شکایت از پزشک متخلف اثبات می شود. نکته مهمی که کارشنان آن را مشخص می کنند میزان قصور پزشکی رخ داده است که موجب میشود میزان دیه تغییر کند.
مراحل شکایت از پزشک
ابتدا برای شکایت از پزشکان باید از وکیلی مجرب و کار بلد کمک بگیرید چون شکایت از پزشک یکی از شکایات سخت می باشد و دارای جزئیات بسیاری می باشد و ممکن است شما به تنهایی و نداشتن وکیل مناسب دچار مشکل شوید. در حالت کلی برای شکایت کردن از پزشک مراحل زیر طی می شود:
●مراجعه کردن به مراکز ثبت شکایات
- ارسال ابلاغیه و تاریخ حضور شما برای توضیحات لازم
- احضار پزشک و استعلام گرفتن از مرکز درمانی
- بررسی پرونده و صادر کردن دستور لازم و اجرای آن
توجه داشته باشید بیمار می تواند در زمانی از پزشک شکایت کند و فرقی نمیکند که پزشک داخل یا خارج از کشور باشد.
مرجع دارای صلاحیت شکایت از پزشک
برای شکایت از پزشک باید به سازمان نظام پزشکی، دادسرای جرائم پزشکی و یا دادگاه های عمومی مراجعه کرد. مجازات آن پرداخت دیه در صورت لزوم تعلیق پروانه طبابت یا ابطال پروانه طبابت می باشد. همه نظرات کار شناسی و ادله به دادگاه ارائه شده و قاضی نوع مجازات را تعیین می کند.
نحوه شکایت در دادسرای جرایم پزشکی
ثبت شکایت از پزشک در دادسرای جرایم پزشکی راحت تر انجام می شود و ثبت آن مانند سایر جرایم انجام می شود. این دادسرا ها در تهران و سایر کلان شهر های مهم کشور فعالیت می کنند. پس از ثبت شکایت و ارائه مدارک لازم مبنی بر وقوع قصور پزشکی برای بررسی تخصصی، پرونده و مدارک و شواهد آن به کمیسیون پزشکی ارسال می شوند. در کمیسیون پزشکی با استفاده از اعضای متخصص و باتجربه و مدارک و شواهد پرونده نظر خود را درباره اتفاق افتادن قصور و یا عدم قصور پزشکی به دادسرای مربوطه ارائه می دهند. دادسرا بیمار و پزشک احضار می کند و نظر قطعی خود را راجب اتفاق افتادن قصور پزشکی و یا عدم قصور پزشکی اعلام می کند.
شکایت از پزشک در دادگاه های عمومی
برای شکایت باید ابتدا در دادسرای جرایم پزشکی یا جرایم عمومی ابتدا شکایت خود را ثبت کنیم و پرونده از دادسرا به دادگاه انتقال پیدا کند و در دادگاه با توجه مدارک و شواهد بیمار و دفاعیه پزشک، نظر خود را در مورد اتفاق افتادن قصور پزشکی و یا عدم قصور پزشکی اعلام کند و قاضی رای خود را صادر کند. پزشک متخلف هم در صورت قصور پزشکی توسط حکم قاضی محاکمه شود.
مدارک لازم برای شکایت از پزشکان
برای شکایت از پزشک دلایل زیادی لازم نمی باشد. وجود کارت ملی، هزینه دادرسی و مهمترین آن ها یعنی مدارک پزشکی کافی می باشد. عکس رادیولوژی، ام آر آی، آزمایشات، هرگونه اسکن نسخه های دارویی و… را که در بیمارستان داشته اید را باید همراه داشته باشید. اگر در بیمارستانی جراحی زیبایی انجام داده باشید، مانند: عمل بینی و یا … باید عکس های قبل و بعد عمل را همراه داشته باشید تا در دادگاه ضمیمه پرونده شوند. برای اطلاع از مدارک مورد نیاز کامل برای شکایت کردن از پزشک وکیلی در این زمینه مشورت کنید تا شما را در این راه همراهی کند.
درخواست دیه
در صورت اثبات شدن قصور پزشکی در شکایت از پزشک، پرداخت دیه قطعا صورت می گیرد و در کنار دیه مجازات های دیگر هم تعیین می شود. مثلا تا مدتی پروانه پزشک تعلیق و یا پروانه وی باطل می شود و پزشک دیگر نمی تواند دیگر در این زمینه فعالیت کند. پس محکومیت قصور پزشکی قطعا همراه با تعیین دیه است. دیه بر اساس مقدار آسیب وارده و درصد خطای پزشک تعیین میشود. توجه کنید که اگر پرستار بداند که دستور پزشک غلط است ولی همچنان دستور پزشک را انجام دهد پرستار مسئول است. میزان دیه هر ساله محاسبه و به روز می شود.
دیه در سال 1402
مقدار دیه یک فرد با میزان صدمات وارد شده بر بیمار رابطه مستقیم دارد و با توجه به تشخیص پزشکی قانونی و رای قاضی تعیین می شود. اما اگر پزشک در فوت شخص مقصر باشد باید دیه کامل یک فرد را پرداخت کند. در سال جاری یعنی سال 1402 دیه کامل یک فرد در ماه های عادی و غیر حرام 900 میلیون تومان و در ماه های حرام که شامل چهار ماه قمری محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه می باشد باید یک سوم دیه ماه های غیر حرام را با دیه جمع ببندیم که دیه کامل یک فرد در سال 1402 می شود 1 میلیارد و 200 میلیون تومان.
وکیل شکایت از پزشک
منظور از وکیل شکایت از پزشکان وکیلی می باشد که در کنار سایر پرونده های خود به صورت تخصصی به امور و جرایم پزشکی بپردازد تا بتواند به طور دقیق و کامل از موکل خود که می تواند هم بیمار باشد و هم پزشک دفاع کند. وکیل متخصص شکایت از پزشک باید با تمام جرایم پزشکی آشنا باشدو بتواند به بهترین نحو ممکن از موکل خود در دادگاه های جرایم پزشکی دفاع کند. ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با بهترین وکیل ارومیه در زمینه جرایم پزشکی آشنا کنیم.
جمع بندی
اگر به خاطر قصور پزشکی دچار مشکل شدید ابتدا لازم از پزشک مربوطه به سازمان نظام پزشکی و دادسرای پزشکی شکایت کنید و درخواست دیه نمایید. برای مطرح کردن شکایت خود از یک وکیل مجرب بهره بگیرید تا شواهد را به طور دقیق تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کند چرا که ارائه شواهد و تنظیم درست شکواییه نقش مهمی در پیش برد پرونده دارد. در این میان می توانید از مشاوره های حضوری و غیر حضوری جعفر صادق دادگر، بهترین وکیل ارومیه نیز بهره مند شوید.
بدون دیدگاه