مجازات اسید پاشی چیست ؟

مجازات اسید پاشی

اسید پاشی یکی از خشونت آمیزترین جنایاتی می باشد که در طی سال های گذشته در جامعه بسیار افزایش یافته است. این کار که به قصد انتقام گرفتن صورت می گیرد و آثار جبران ناپذیر بسیاری برای قربانیان دارد. از آنجایی که اسید پاشی سبب برهم خوردن نظم و امنیت جامعه می شود، جرم شناخته شده و دارای مجازات می باشد. با جعفرصادق دادگر وکیل ارومیه همراه باشید در ادامه می خواهیم شما را به طور کامل با مجازات اسید پاشی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید آشنا کنیم.

جرم اسید پاشی

اسید پاشی جنایتی علیه جان و اعضای بدن به ویژه صورت انسان ها است که در اغلب موارد زنان قربانیان این جرم هستند. این جرم گاهی سبب فوت قربانی و در اکثر مواقع سبب آسیب رسیدن جدی به جسم و روح او می شود. و از نظر ظاهری نیز در بیشتر موارد باعث تغییر شکل دائمی فرد می شود.

در واقع جرم اسیدپاشی زمانی محقق می شود که شخصی عمدا با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر با هر میزان غلظت، سبب جنایت بر نفس، عضو و منفعت شود. این جرم به علت نتایج جبران ناپذیری که دارد از طرف قانون گذار نسبت به جرایم دیگر دارای مجازات اشد و بسیار سنگین می باشد. بنابراین مجازات اسید پاشی بسیار سنگین است.

جرم اسید پاشی

مجازات اسید پاشی

فردی که مرتکب جرم اسید پاشی شده است علاوه‌ بر پرداخت دیه به قصاص و حبس از نوع درجه یک یعنی حداقل ۲۵ سال حبس محکوم می‌ شود.

هنگامی که شخصی که اسیدپاشی کرده است شاکی نداشته باشد و یا شاکی گذشت کرده باشد و یا به هر دلیلی قصاص صورت نگیرد، علاوه بر پرداخت دیه، مجازات های در نظر گرفته شده برای مجرم به شکل زیر می باشد :

  1. اگر جنایت سبب تغییر شکل دائمی صورت قربانی شود، مجرم به مجازات حبس تعزیری درجه یک محکوم خواهد شد.
  2. در جنایت بر عضو اگر سبب آسیب دائمی و یا از دست دادن یکی از حواس یا قطع عضو قربانی شود به مجازات حبس تعزیری درجه دو محکوم خواهد شد.
  3. اگر سبب نقص دائمی یکی از اعضای بدن و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو شود ، بدون این که آن عضو از کار بیفتد به مجازات حبس تعزیری درجه سه محکوم خواهد شد.
  4. اگر سبب صدمه بدنی دیگری بشود نیز به مجازات حبس تعزیری درجه چهارم  محکوم خواهد شد .

مجازات معاونت در اسیدپاشی

ممکن است بسیاری از افراد ندانند که ترغیب یا فریب شخص دیگر به اسید پاشی، یا فراهم کردن وسایل اسید پاشی جرم محسوب شده و مجازات دارد. بنابراین بهتر است در کنار مجازات اسید پاشی با مجازات معاونت در آن نیز آشنا باشید. اگر کسی این اعمال را انجام دهد مرتکب جرم معاونت در اسید پاشی شده است که مجازات آن یک درجه پایین تر از مجازات مجرم اصلی می باشد.

جرم اسید پاشی روی ماشین

بسیاری از افراد بر این باورند که تنها اسیدپاشی بروی انسان ها دارای مجازات است. در صورتیکه چنین نیست و اسید پاشی بر روی اشیا مانند ماشین نیز قابل پیگیری است. توجه داشته باشید که مجازات اسید پاشی بر روی صورت و اندام افراد مشمول قانون تشدید مجازات می شود. اما در مورد اسیدپاشی بر روی اموالی چون ماشین مشمول فصل 25 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان اتلاف اموال، احتراق و تخریب می شود.

مطابق با ماده 677 قانون مجازات اسلامی، “هر کس عمداً اشیای منقول و یا غیر منقول متعلق به دیگری را تخریب کند، یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار بیندازد، به مجازات حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.” بنابراین اگر شخصی بر روی ماشین شما اسید بپاشد به شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد. توجه داشته باشید که مطابق با ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اسیدپاشی روی ماشین جز جرایم قابل گذشت می باشد.

جرم اسید پاشی روی ماشین

 

تهدید به اسید پاشی

در بسیاری از مواقع نیز پیش می آید که فردی اقدام به تهدید اسید پاشی می کند، بدون آنکه آگاه باشد این عمل به تنهایی جرم محسوب می شود. بنابراین حتی اگر عمل اسید پاشی انجام هم نشود باز هم شخص مرتکب جرم شده است. مجازات تهدید به اسیدپاشی بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی دو ماه تا دو سال حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق می باشد. بنابراین علاوه بر انجام این جنایت و مجازات اسید پاشی، تهدید به اسیدپاشی نیز مجازات دارد.

جمع بندی

جرم اسید پاشی خسارت ها و آسیب های جبران ناپذیری به قربانیان که بیشتر آن ها نیز بانوان می باشند وارد می کند. از این رو جامعه خواهان این است که با مرتکبان این جرم برخورد شدیدی شده و مجازات سنگینی برایشان تعیین شود. از این رو در قانون ما جهت حمایت از قربانیان مجازات اسید پاشی بسیار سنگین در نظر گرفته شده است.

در هنگام مواجه با این مشکل بهتر است که قربانی ابتدا برای خود یک وکیل مجرب و کار بلد انتخاب کند. تا بتواند به فرد قربانی جهت احقاق حقوق خود کمک کند. می توانید در این مسیر از تجربیات و دانش جعفرصادق دادگر، بهترین وکیل کیفری ارومیه نیز بهره مند شوید. جهت ارتباط با وکیل دادگر می توانید از راه های ارتباطی که در ادامه به شما معرفی کرده ایم استفاده کنید.

به شماره 09149613510 در واتساپ یا تلگرام پیام دهید و یا برای برقراری تماس تلفنی با همین شماره تماس بگیرید.

همچنین می توانید با عضویت در پیج اینستاگرامی ما دانش خود را در زمینه مسائل حقوقی افزایش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *