وکیل خانواده و نقش حیاتی آن در زندگی ما

وکیل دعاوی خانوادگی

 

 قبل از مطالعه این مطلب پیشنهاد می شود تمامی نکات ضروری را با مطالعه موضوع وکیل بدانید.

رامین و لیلا علی رغم مخالفت خانواده هایشان با هم ازدواج کردند. رامین کارمند اداره مخابرات و لیلا دختر یک خانواده ثروتمند بود. اوایل همه چیز خوب بود تا موقعی که رامین به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرد. روابط زن و شوهری رو به سردی رفت تا جایی که رامین کنترل خود را از دست داد و لیلا را کتک زد. چون یک دختر کوچک داشتند، لیلا از ترس اینکه اگر طلاق بگیرد دخترش را به شوهرش بدهند این موضوع را با خانواده خود مطرح نمیکرد. برای همین منتظر شد تا دخترش به سن بلوغ برسد، بعد درخواست طلاق بکند و دخترش برای همیشه کنار خودش باشد. تا 10 سال آزگار زندگی مثل جهنم را تحمل میکند تا بالاخره توانست از شوهرش طلاق بگیرد و حضانت دخترش را بگیرد. اما لیلا بزرگترین اشتباه زندگیش را در همان سال اول زندگی خود مرتکب شده بود، عدم مشاوره  با یک وکیل طلاق خوب بود. چون نمیدانست اگر به دادگاه برود و مسئله اعتیاد شوهرش را مطرح کند و بگوید که رامین خیلی از وظایف زناشویی رو انجام نمیدهد به راحتی طلاق میگیرد و مسئله خیلی مهمتر اینکه حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر است و همان روز اول میتوانست با خیال راحت طلاق بگیرد.

بیایید لیلای داستان ما نباشید و برای مسائل حقوقی و دعاوی خانوادگی وکیل خانواده خوب بگیرید تا بیهوده عمر خودتون رو تلف نکنید و هزینه های نامربوط رو متحمل نشید. برای راحتتر متوجه شدن سوال ” وکیل خانواده چیست” براتون یه مثال دیگه میزنم. همونطوری که برای هر بیماری به دکتر می رویم برای دعاوی خانوادگی هم باید به وکیل مراجعه کنیم. برای بدست آوردن نتیجه خوب بهتر است که مشاور حقوقی مجرب و ماهر باشد که با شکست مواجه نشویم. بعضی وقتها اطرافیانمان را میبینیم که یک مشکل حقوقی به ظاهر ساده دارند و بدون مراجعه به وکیل خانواده، اقدام به حل موضوع میکنند که متاسفانه در نهایت نتایج نامطلوبی به دست می آورند.

وکیل خانواده
وکیل خانواده

وکیل برای طلاق لازم است یا خودم از پس موضوع بر می آیم؟

باید بگویم یکی از مسائلی که در دادگاه خانواده بسیار شایع هست طلاق هست. برای همین مردم به وکیل خانواده ای که در امور طلاق تخصص داشته باشد (وکیل طلاق) بیشتر نیاز پیدا میکنند. از دید فقهی به عنوان مکروه ترین حلال خدا یاد می شود. همونطور که در ابتدا هم اشاره کردم خانواده یک نهاد مقدسی است و با تلاش و عشق و علاقه ساخته میشه و دور از انصاف است که به راحتی خراب شود. ولی زمانی که برای اعضای خانواده زندگی در کنار هم قابل تحمل نباشد چاره ای جز طلاق نیست.

 

در رابطه با سوالی که در تیتر این پاراگراف هم مطرح کردم باید بگویم که به نفع شماست که حداقل از وکیل خانواده آنلاین استفاده کنید. چون خیلی پیش آمده که طرفین با گفتن یک جمله اشتباه، موضوع به ضررشان تموم شده است. به 4 سوال پایین پاسخ دهید تا متوجه شوید که به وکیل طلاق نیاز دارید یا نه؟

بهترین وکیل خانواده
بهترین وکیل خانواده

4 سوالی که قبل از گرفتن طلاق باید از خودتان بپرسید

1. آیا نسبت به دادگاه خانواده و قوانین ازدواج اطلاعات کافی دارید؟

2. آیا بدون نیاز به وکیل خانواده در جلسات دادگاه تحت تاثیر احساسات قرار نمی گیرید و هوشمندانه تصمیم می گیرید؟

3. چقدر تجربه دارید که با توجه به شرایط متغیر بتوانید راه حل های موثر اتخاذ کنید؟

4. آیا می دانید برای رسیدن به هدف نهایی و پیروزی میتوان از چه مزیت های صرف نظر کرد؟

 

اگه کمی به سوالات بالا دقت کنید به اهمیت وکیل دعاوی خانواده پی می برید و میبینید که کار سخت تر از آن چیزی است که فکرش را میکنید و با عدم آگاهی از قوانین یا تحت تاثیر قرار گرفتن احساسات سرنوشت دادگاه شما به ضررتان تموم میشود.

انواع درخواست طلاق

  1. طلاق به درخواست مرد (زوج)
  2. طلاق به در خواست زن (زوجه)
  3. طلاق توافقی

درخواست طلاق از طرف مرد

در قانون اساسی ایران که منبطق بر قانون اسلامی است حق طلاق با مرد است و برای این کار نیازی به ارائه دلیلی خاصی نیست و فقط باید به دادگاه مراجعه بکند و بعد از صدور گواهی عدم سازش، طلاق گرفته میشود. البته ناگفته نماند که مرد ملزم  به پرداخت مهریه، جهیزیه و نفقه است. در این مورد نیز خالی از لطف نیست که با وکیل خانواده مسلط به و آگاه به مسائل خانوده و زناشویی (وکیل طلاق) مشاوره ای داشته باشید.

وکیل پایه یک خانواده
وکیل پایه یک خانواده

درخواست طلاق از طرف زن

درخواست زن برای طلاق در صورتی پذیرفته می شود که یکی از موارد زیر مقرر شود که به شروط دوازده گانه طلاق معروفند:

 

  1. سوء رفتار زوج تا حدی که زندگی برای زوجه رو غیر قابل تحمل کند
  2. جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشه
  3. ابتلای زوج به بیماری صعب العلاج که دوام زندگی زناشویی خطرناک باشد
  4. اشتغال زوج به شغلی که با حیثیت زوجه و مصالح خانوادگی منافات داشته باشد
  5. اعتیاد زوج به نحوی که ادامه زندگی رو برای زوجه سخت بکند
  6. محکومیت زوج به حبس پنج ساله یا بیشتر (برای این مورد با وکیل خانواده مشاوره داشته باشید)
  7. دادگاه تشخیص بدهد که زوج خانواده رو بدون عذر موجه ترک کرده است
  8. بچه دار نشدن در صورتی که اشکال از مرد باشد
  9. مفقود الاثری شوهر که از شش ماه از مراجعه همسر به دادگاه گذشته باشد
  10. ازدواج مجدد شوهر بدون جلب رضایت همسر اول خود یا عدم رعایت عدالت بینشان
  11. مرد به جرمی مرتکب بشه که مغایر شئونات همسرش باشد
  12. پرهیز کردن شوهر از دادن نفقه به مدت شش ماه


وکیل طلاق در بحث درخواست طلاق از طرف زن نیز به دلیل تخصصی بودن موضوع و کمبود اطلاعات مردم از شرایط بالا، نقش اساسی ایفا می کند.

وکیل دعاوی خانوادگی
وکیل دعاوی خانوادگی

طلاق توافقی

بعضی مواقع زن و شوهر با هم توافق می کنند که از هم جدا شوند که در این صورت راه آسان و کم هزینه تری نسبت به موارد بالا رو پیش رو خواهند داشت. در طلاق توافقی که باید طرفین در رابطه با مسائل زیر به توافق رسیده باشند.

1. مهریه (در شرع اسلام به عنوان نشانه صداقت و مهر مرد یاد شده است)
2. نفقه (شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن می شود مانند خانه، پوشاک، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمان و حتی خدمتکار)
3. حضانت فرزندان (نگهداری مادی و معنوی طفل توسط کسانی که قانون مقرر داشته است)
4. اجرت المثل (اگر زن در طول زندگی مشترک و در خانه شوهر خود، کاری انجام دهد که موظف به انجام آن نیست، مستحق پاداشی است که به آن اجرت المثل گفته می‌شود.)

با اینکه زن و شوهر با هم توافق کنند باز هم به وکیل خانواده احتیاج دارند که به نقش سازنده این پرونده، وکیل طلاق توافقی می گویند. چرا که براساس تجربه گاها زن یا مرد هیچ مشاوره ای برای دعاوی خانوادگی دریافت نکرده اند و خودشان مستقیما اقدام کردند که در آخر متحمل زیان های زیادی شده اند. برای همین است که در اینجا نقش وکیل طلاق توافقی پررنگ می شود.

نفقه چیست و شامل چه چیزهایی میشود؟

نفقه به معنی انفاق و کمک کردن از باب نیکوکاری است البته در رابطه با زوجه که موضوع بحث ماست الزام آور هست.

 

براساس ماده 1107 قانون مدنی نفقه شامل همه نیاز های متعارف مادی زن مثل غذا، لباس، خانه و اسباب خانه، هزینه های پزشکی و خدمتکار و غیره هست. البته با توجه به خانواده زوجه که در خانواده ثروتمند یا فقیری بزرگ شده و همچنین با در نظر گرفتن وضع مالی زوج تعیین شده و به کارشناس مراجعه می شود. در صورت وجود هر گونه سوال و ابهام در این مورد باید با وکیل خانوادگی مسلط به نفقه (وکیل نفقه) مشاوره داشته باشید.

در ازدواج دائم پرداخت نفقه بر مرد واجب است ولی در صیفه موقت نفقه به زن تعلق نمی گیرد مگر اینکه در صیغه نامه قید شود.

 

چه زمانی زن از نفقه محروم میشود؟

 

در صورتی که زن وظایف زناشویی خود را انجام ندهد و به اصطلاح تمکین نکند از نفقه مرحوم میشود. خودداری کردن زن از ادای وظایف زناشویی را نشوز میگویند و ثابت کردن آن هم بر عهده مرد است.

 

نمیخواهم نفقه بدم!!

 

در صورتی که مرد نخواهد نفقه همسرش رو بدهد، زن با توجه به شرایط دوازده گانه ای که در بالا به آن اشاره کردم میتواند برای خودش وکیل طلاق بگیرد و درخواست طلاق بکند و در صورتی که حکم نفقه صادر شود، متناسب با مبلغ نفقه خانه، ماشین و حساب های بانکی مرد توقیف میشوند تا نفقه زن تسویه شود. پس زرنگی نکنید و نفقه خودتان را بدهید.

در صورت تمایل می توانید از خدمات وکیل خانواده رایگان ما استفاده کنید.


اگر به مطالعه سایر موضوعات وکالت علاقمند هستید مطالب زیر را پیشنهاد می کنیم:

  1. وکیل ارث
  2. وکیل کیفری
  3. وکیل ملکی
  4. وکیل ارومیه

نتیجه گیری

امیدوارم تا اینجا که مقاله را مطالعه کردید، برایتان مفید واقع شده باشد و برای سوالات ذهنتان به جوابی رسیده باشید. ولی چنانچه در رابطه با وکیل خانواده، به جواب سوالات خودتان نرسیده اید، من جعفر صادق دادگر وکیل پایه یک دادگستری اینجا هستم تا کمکتان کنم. می توانید از طریق فرم زیر درخواست مشاوره رایگان بکنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود و درباره موضوع مورد سوال خودتان مشاوره رایگان دریافت کنید.

خانهتماسارتباط با ما