مجازات فرار از زندان چیست؟

مجازات فرار از زندان

یکی از عواملی که سبب بی ثمر شدن اجرای حکم قضایی می‌ شود فرار از زندان می باشد. از این رو دارای جرم بوده و در دسته جرایم علیه عدالت قضایی قرار می گیرد. فرار از زندان جرم بسیار سنگینی می باشد که مجازات خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. با جعفر صادق دادگر وکیل ارومیه همراه باشید در این مطلب می خواهیم مجازات و پیامدهای فرار از زندان را به طور کامل بررسی کنیم.

مجازات فرار از زندان

 

تفاوت زندان با بازداشتگاه

همانطور که می دانید زندان با بازداشتگاه متفاوت است. در زندان کسانی نگهداری می شوند که حکم آن ها صادر شده است. در صورتی که در بازداشتگاه افرادی نگهداری می شوند که در انتظار محاکمه می باشند و حکم آن ها صادر نشده است. اما در وقوع جرم فرار این دو تفاوتی ندارند و فرار از هر دوی آن ها جرم محسوب شده و مجازات دارد.

مجازات فرار از زندان و بازداشتگاه 

افرادی که در زندان یا بازداشتگاه هستند باید تا پایان حکم و یا با اجازه مقام قضایی در آن جا بمانند و خروج بدون اجازه دارای مجازات و پیامدهایی برای آن ها می باشد. مطابق با ماده 547 قانون مجازات اسلامی : ” هر زندانی که از زندان یا بازداشتگاه فرار نماید به شلاق تا 74 ضربه یا 3 تا 6 ماه حبس محکوم می شود. اگر برای فرار درب زندان را شکسته یا خراب کرده باشد، علاوه بر تامین خسارت وارده به هر دو مجازات محکوم خواهد شد.”

همچنین مطابق با تبصره این ماده، زندانیانی که مطابق آئین نامه زندان ها به مرخصی رفته و خود را در موعد مقرر و بدون هیچ عذر موجهی معرفی ننمایند، فراری محسوب شده و به مجازات گفته شده محکوم می شوند. البته اگر مشخص شود که زندانی دارای دلیل موجه بوده و از این رو به زندان بازنگشته است، ممکن است این مجازات برای او درنظر گرفته نشود.

مرجع صالح برای رسیدگی به مجازات فرار از زندان

یکی از رایج ترین سوالاتی که برای افراد مطرح می شود این است که مرجع صالح رسیدگی با این مجازات دادسرا است یا دادگاه؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت که مجازات فرار از زندان شلاق نیز دارد. مجازات شلاق نیز در درجه 6 قرار می گیرد، پس مرجع صالح رسیدگی به آن دادسرا است.

مرجع صالح برای رسیدگی به مجازات فرار از زندان

جمع بندی

همانطور که گفته شد فرار از زندان به دو دسته تقسیم می شود. در برخی موارد هنوز حکم دادگاه صادر نشده و شخص در بازداشتگاه می باشد که این فرار از بازداشتگاه می باشد. در برخی موارد نیز حکم مجرم صادر شده و در زندان می باشد. فرار از هر دوی این مکان ها جرم محسوب می شود و دارای مجازات یکسانی نیز است که در بالا به آن اشاره کردیم. در این مطلب سعی کردیم شما را به طور کامل با مجازات فرار از زندان آشنا کنیم امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

در صورتیکه در این زمینه به مشکلی برخوردید و نیاز به مشاوره دارید بهتر است با یک وکیل مجرب مشورت کنید. در این میان می توانید با جعفر صادق دادگر، وکیل کیفری در ارومیه نیز تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *