به هر عملی که بر علیه حیثیت افراد انجام شود، توهین گفته می شود. توهین و فحاشی جرمی قابل گذشت می باشد. یعنی با شکایت شاکی شروع می شود و در صورتی که رضایت دهد پیگیری موضوع و اجرای مجازات پایان می یابد. این اتفاق در بسیاری از درگیری ها میان افراد پیش می آید و آن ها نمی دانند که انجام این کار جرم بوده و برای آن مجازات تعیین شده است. ممکن است که برای شما نیز پیش آمده باشد که کسی به شما توهین کرده باشد یا حتی شما به آن ها توهین یا فحاشی کرده باشید. بنابراین اگر با مجازات توهین و فحاشی آشنا نیستید با این مطلب از سایت جعفر صادق دادگر، وکیل در ارومیه همراه باشید.
نحوه اثبات توهین و فحاشی
مطابق با ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی “ادله ی اثبات جرم عبارت است از اقرار، شهادت، علم قاضی و قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی.” بنابراین برای اینکه وقوع جرم توهین و فحاشی را ثابت کنید میتوانید از شهادت شهودی که در هنگام توهین و فحاشی حضور داشتند استفاده کنید. همچنین یکی دیگر از راه های اثبات این کار علم قاضی می باشد. یعنی قاضی با استفاده از مدارک و مستندات موجود علم به این پیدا می کند که به فرد شاکی توهین شده است. درست است که فیلم، عکس، چت یا اسکرینشات جزو مواردی نیستند که بتوان از آنها به عنوان مدرک قطعی استفاده کرد اما میتوان از آنها به عنوان اماره استفاده کرد.
مجازات توهین و فحاشی
از آنجایی که فحاشی و توهین از جرایم کیفری میباشند، شکایات مطرح شده در این موضوع در دادگاه های کیفری رسیدگی می شوند. مجازاتی که در گذشته توسط قانون گذار برای توهین و فحاشی در نظر گرفته شده بود، هم شلاق و هم مجازات نقدی بود. اما در حال حاضر با استناد به بند ج ماده یک قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب هیات وزیران در خصوص تعدیل میزان مبالغ مجازات نقدی جرایم و تخلفات مندرج در قوانین و مقررات مختلف، شلاق از این مجازات حذف شده و تنها شامل مجازات نقدی از 6 تا 24 میلیون تومان می باشد.
مجازات فحاشی ناموسی
در برخی موارد نیز مشاهده می شود که در نزاع و درگیری فحش های ناموسی میان افراد رد و بدل می شود. این کار علاوه بر اینکه امری بسیار ناپسند است دارای مجارات مخصوص به خود نیز می باشد. مطابق با ماده 252 قانون مجازات اسلامی، کسی که به افرادی از قبیل همسر، مادر، خواهر و… مخاطب فحشی دهد که آن فحش به صورت غیر مستقیم و غیر صریح زنا را به این افراد نسبت دهد، در صورت شکایت خود آن افراد یعنی شکایت مادر، همسر، خواهر و… به حد قذف یعنی ۸۰ ضربه شلاق محکوم می شود. این مجازات قابل تبدیل به پول و جریمه نقدی نیست.
همچنین در صورت شکایت خود مخاطب فحش، مطابق با ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به مجازات جزای نقدی درجه شش یعنی ۲ تا ۸ میلیون تومان محکوم خواهد شد.
آیا فحاشی ناموسی قابل گذشت است؟
همانطور که گفتیم این جرم یکی از جرایمی است که زمانی مورد تعقیب قضایی قرار می گیرد که شاکی خصوصی داشته باشد. بنابراین در فحاشی ناموسی نیز اگر متهم بتواند رضایت شاکی را جلب کند پرونده مختومه می شود و دیگر نیازی به مجازات متهم نیست.
جمع بندی
همانطور که در بالا نیز گفته شد فحاشی و توهین از جرایم کیفری بوده و مجازاتی که قانون گذار تعیین کرده است برای همه به صورت یکسان می باشد. اما در برخی مواقع ممکن است این توهین به افراد خاصی مانند مسئولین و مقامات کشوری شده باشد، توجه داشته باشید که در اینصورت مجازاتی که برای فرد خاطی در نظر گرفته می شود نسبت به شرایط عادی سنگین تر خواهد بود. در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره ی بیشتری دارید می توانید با جعفر صادق دادگر، بهترین وکیل کیفری در ارومیه تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید. شماره تماس و ارسال پیام :
شماره تلگرام و واتساپ : 09149613519
آدرس پیج اینستاگرام : jafarsadeghdadgar
بدون دیدگاه