دیه زن و مرد در تصادفات رانندگی برابر شد

دیه زن و مرد در تصادفات

یکی از مهم ترین قوانین دین اسلام دیه یا همان خون بها می باشد. در تعریف فقهی دیه پولی می باشد که پس از کشتن یا نقض عضو شخصی به آن شخص یا بازماندگانش پرداخت می شود. از نظر حقوقی نیز در ماده 445 قانون مجازات اسلامی به تعریف دیه پرداخته شده است که بر اساس آن «دیه مقدار مال معیّنی است و در شرع مقدس به سبب جنایت غیر عمدی بر نفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده است.» یکی از حوادثی که در آن دیه به شخص تعلق می گیرد تصادفات رانندگی می باشد. میزان دیه پرداختی به افراد درگذشته با امروز تفاوت هایی داشت. با جعفر صادق دادگر، وکیل در ارومیه همراه باشید در ادامه می خواهیم در مورد یکسان شدن دیه زن و مرد در تصادفات رانندگی صحبت کنیم.

شرایط تعیین دیه

شرایط تعیین دیه

با توجه به تعریف حقوقی دیه می توان گفت به طور کلی شرایط تعیین دیه شامل موارد زیر می باشد :

  1. حالت اول جرایم عمدی می باشد که به دلایلی منجر به قصاص نمی شود. برای مثال زمانی که قتلی صورت می گیرد و خانواده مقتول به جای قصاص دریافت دیه را قبول می کنند.
  2. حالت دوم نیز جرایم غیرعمدی (شامل جرم شبه عمد و جرم خطای محض) می باشد که در این صورت نیز فرد مرتکب باید دیه پرداخت کند.

یکسان شدن دیه زن و مرد در تصادفات

همانطور که گفتیم یکی از حوادثی که در آن به شخص زیان دیده دیه تعلق می گیرد تصادفات رانندگی می باشد. در تصادفات نیز مانند موارد دیگر دیه زن در گذشته نصف دیه مرد بوده است. اما در چند سال اخیر بنا بر رای دیوان عالی کشور و جهت برقراری عدالت، دیه زنان و مردان در تصادفات رانندگی برابر شده است. بر اساس تبصره ۲ ماده ۴ قانون بیمه شخص ثالث دیه زیان دیدگان تصادفات رانندگی بدون توجه به جنسیت پرداخت می‌ شود. همچنین مابه التفاوت میزان دیه زن و مرد در سوانح رانندگی از صندوق تامین خسارات بدنی پرداخت می‌ شود.

برابری دیه زن و مرد در تصادفات

برای دریافت مشاوره تلفنی و غیرحضوری می توانید با شماره 09149613510 تماس بگیرید.

همچنین می توانید به همین شماره در تلگرام پیام دهید و به صورت رایگان سوالات حقوقی خود را  مستقیما از وکیل دادگر بپرسید. برای کسب اطلاعات حقوقی بیشتر می توانید به کانال تگرام ما نیز بپیوندید.

آیدی کانال تلگرام : jafarsadeghdadgar

جمع بندی
همانطور که در بالا نیز گفته شد یکی از مهم ترین قوانین اسلام دیه می باشد. دیه در حوادث بسیاری به افراد تعلق می گیرد که یکی از رایج ترین آن ها تصادفات رانندگی می باشد. به طور کلی دیه زن نصف دیه مرد می باشد اما در سال های اخیر جهت برقراری عدالت در دیه تصادفات دیگر جنسیت در نظر گرفته نمی شود و دیه زن و مرد برابر می باشد. درصورت داشتن هر سوالی در این زمینه می توانید با جعفر صادق دادگر، وکیل پایه یک ارومیه از طریق واتساپ و یا تلگرام ارتباط برقرار کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *