آیا شهادت کودکان در دادگاه مورد قبول می باشد؟

شهادت کودکان در دادگاه

یکی از مهم ترین مواردی که سبب اثبات دعوا می شود شهادت شهود می باشد. وجود شهادت شاهدان سبب می شود که قاضی نیز دیگر در مورد حکمی که صادر می کند نگرانی نداشته باشد و مطمئن شود که حقی از کسی ضایع نشده است. از این رو وجود شهادت شهود در دعواها همواره در تمام جوامع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. اما نکته ای که در این مورد وجود دارد و برای بسیاری از افراد سبب ایجاد تردید می شود، این است که آیا همه افراد به ویژه کودکان صلاحیت شهادت در دادگاه را دارند یا خیر؟ با جعفرصادق دادگر وکیل خوب در ارومیه همراه باشید در ادامه می خواهیم به معتبر بودن یا نبودن موضوع شهادت کودکان در دادگاه بپردازیم.

شهادت کودکان در دادگاه معتبر می باشد؟

بسیاری از افراد بر این باور می باشند که با توجه به حافظه ضعیف و همچنین قدرت تلقین بالا در کودکان شهادت آن ها نمی تواند به اندازه‌ ای که شهادت افراد بالغ مورد اعتماد است، معتبر باشد. مطابق با ماده 1314 قانون مدنی، شهادت اطفالی را که به سن 15 سال تمام نرسیده‌اند فقط ممکن است برای مزید اطلاع استعمال نمود. مگر در مواردی که قانون ‌شهادت این قبیل اطفال را معتبر شناخته باشد. با توجه به این ماده از شهادت کودکان تنها برای کسب اطلاعات استفاده می شود و در اصل شهادت آنها در قوانین حقوقی کشور ما مورد پذیرش نیست.

بنابراین با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که شهادت هر کسی در دادگاه معتبر شناخته نمی شود. پس بهتر است در ادامه به بررسی این موضوع که چه افرادی می توانند شهادت بدهند بپردازیم.

شهادت کودکان

چه کسانی می توانند شهادت بدهند؟

مطابق با قوانین کشور ما هر کسی نمی تواند در دادگاه شهادت بدهد و برای شاهد شدن در دادگاه باید شرایط خاصی وجود داشته باشد که از جمله این شرایط می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. شاهد نباید تکدی گری یا گدایی کند و همچنین ولگرد تباشد.
  2. فرد بالغ باشد.
  3.  عاقل باشد.
  4. نباید در موضوع ذی نفع باشد.
  5. با ایمان و عادل باشد.
  6. با طرف های دعوا هیچ خصومتی نداشته باشد.
  7. از دیگر شرایط شهادت در دادگاه طهارت مولد میباشد یعنی شاهد نباید زنا زاده باشد.

اگر شاهد تمامی شرایط را داشته باشد باید قبل از اظهار اطلاعات خویش سوگند یاد کند. “به خداوند متعال سوگند یاد می‌کنم که جز به راستی چیزی نگویم و تمام واقعیت را بیان کنم”.

شرایط تحقق شهادت دروغ و مجازات آن

متاسفانه در موارد بسیاری مشاهده می کنیم که شاهد حقیقت را کتمان کرده و برخلاف واقعیت شهادت می دهد. در این صورت گفته می‌شود که شاهد مرتکب جرم شهادت دروغ شده است. مطابق با ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی برای اینکه جرم شهادت دروغ واقع شود باید این شهادت در دادگاه و نزد مقامات رسمی ادا شود.

مجازات

مطابق با ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی، هرکس در دادگاه و در نزد مقامات رسمی به دروغ شهادت بدهد، به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

شهادت کودکان در دادگاه

 

جمع بندی

با توجه به مطالب بیان شده در بالا متوجه می شویم که شهادت هر کسی در دادگاه مورد پذیرش نیست و کودکان نیز جزء آن دسته از افرادی هستند که شهادت آن ها در دادگاه مورد قبول واقع نمی‌شود و از شهادت آن ها تنها برای کسب اطلاعات استفاده می شود. در صورتی که در این زمینه سوالی دارید با جعفرصادق دادگر بهترین وکیل ارومیه تماس بگیرید و مشاوره ها و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *